آدرس: دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران میدان توحید، خیابان دکتر میرخانی (نصرت شرقی)

info@phenoir.org

انجمن علمی پدیده شناسی علوم سلامت

شرم- سلامتی و تجربه زیسته – بخش دوم

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

طبق وعده داده شده بخش دیگری از محتوای ارائه شده در کارگاه دو روزه با موضوع شرم، سلامتی و تجارب زیسته توسط مرکز تحقیقات کیفی و پروژه شرم و پزشکی که به صورت آنلاین در دانشگاه کوپنهاگ در تاریخ 28 و 29 آپریل 2022 برگزار شد، تقدیم می شود:

آموزش پزشکی در سایه شرم:  اکتشافی کیفی از تجربیات شرم در طول دوران آموزش پزشکی

سخنران:  ویل بینوم ( دانشگاه دوک)

ویل بینوم دانشیار بهداشت خانواده در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک است. قبل از شروع کار در دانشگاه دوک، به مدت 7سال در نیروی هوایی آمریکا فعالیت داشته است. سابقه کاری وی شامل چهار سال فعالیت به عنوان مدیر ارشد پزشکی و فرماندهی عملیات ویژه در گروه پزشکان مقیم در شرق آفریقا بوده است. ویل اکنون به عنوان مدیر اجرایی برنامه اقامتی پزشک خانواده دانشکده پرشکی دوک و ناظر کمیته ارتقا سلامت دانشجویان پزشکی فعالیت دارد. علاقه اولیه ویل بر تجربیات آموزش پزشکی متمرکز است. او این برنامه را در دوران دکترای آموزش بهداشت حرفه‌ای خود در دانشگاه ماستریخت نترلند انجام داده است.

شرم احساسی قدرتمند و همیشگی در انسان­هاست. علم روانشناسی مملو از تحقیقات مرتبط با شرم ناشی از مختل شدن احساس خوب بودن بیماران، افسردگی، اضطراب، کاهش احساس همدلی و افزایش تمایل به خودکشی است. علاوه بر آن، مواردی مانند ماهیت سختگیرانه محیط بالینی آموزش پزشکی احتمال شکست و بروز احساساتی مانند شرم را افزایش می­دهد. با این حال جدا از این ارتباطات و احتمال دیسترس-و طبیعت شرم به عنوان احساسی طبیعی، اطلاعات کمی در مورد نقش آن در استمرار آموزش پزشکی در دست می­باشد. این شکاف مشکل ساز است زیرا شرم – به طور عمدی یا غیرقانونی- به رسمیت شناخته نشده یا منتشر نشده است. شرم می­تواند منجر به تاثیرات نامناسبی بر دانشجویان پزشکی، خانواده های آن­ها و محیط بالینی آموزش گردد. در طول این سخنرانی او به مرور مواردی که منجر به شکل­گیری شرم می­شوند پرداخته و مواردی مانند: شرم در بین دانشجویان پزشکی در طول تحصیل چگونه و در چه زمانی تجربه می­شود را بررسی می کند. برای پاسخ به این سوال از تئوری هرمنئوتیک فلسفی و رویکرد کیفی تفسیری که به دنبال انتقال ماهیت و معنای یک پدیده و عوامل شکل دهنده آن هستند، استفاده کرده است. آنها سه مطالعه جداگانه : بر روی دستیاران تخصص (رزیدنت) پزشکی، دانشجویان پزشکی و دانشجویان دوره پیش-پزشکی انجام داده‌اند. در هر مطالعه از تکنیک گشایش سخن و مصاحبه نیمه ساختاری به منظور تبیین تجربیات دانشجویان در طول دوران تحصیل استفاده کرده­‌اند. اطلاعات را بر اساس مدل 6 مرحله ای آنالیز هرمنئوتیک Ajawii و Higgi تحلیل کرده‌اند. تحلیل آنها منجر به شکل­‌گیری مفهوم و عصاره یا Essence از شرم در بین دانشجویان پزشکی شده است. یافته‌های کلیدی مطالعه شامل موارد زیر است: 1) طبیعت و ماهیت عوامل شکل‌دهنده و محرک شرم  2) ماهیت بی­‌ثبات‌ کننده شرم و 3) نقش محوری و بالقوه نادیده گرفته شده شرم و مسیرهای خودپنداره در شکل‌گیری هویت حرفه‌ای پزشکان. در طول این بحث، اجزای اصلی و کلیدی شرم که یافته­‌ها را به هم مربوط می­‌سازد، مواردی مانند اعتماد به نفس مبتنی بر عملکرد، اثرات معرفی کم خود و وجود ایدئولوژی نهفته در ساختار آموزش حرفه ای پزشکی. با یک بحث گسترده­‌تر مطالب را نتیجه­‌گیری می‌کند و به پیامدهای این یافته‌­ها در سطوح فردی، نهادی و ایدئولوژیک آموزش پزشکی اشاره کرد. در طول این ارائه، ویل راهکارهایی را برای پیشبرد یادگیری در محیط­های آموزشی و رسیدن به حداکثر یادگیری ارائه کرد.  ادامه دارد…

دکتر غیاثوندیان

1401/03/15

More To Explore

اخبار

انا لله و انا الیه راجعون

« انالله و اناالیه راجعون » با کمال تاسف و تاثر درگذشت ناباورانه و جانگداز همکار پیش کسوت و پرتلاشمان جناب آقای دکتر حمیدرضا اشراقی،

عضویت در انجمن پدیده شناسی